CO-WORK 1 Çalıştayı Düzenlendi

Sakarya Teknokent, lisans son sınıf öğrencileri tarafından sunulan sektör odaklı tasarım ve bitirme çalışmaları ile Üniversite-Sanayi İş birliği ve TÜBİTAK Destekli 2209-B Programı’na başvuru sayısının arttırılması amacıyla “co-work 1’’ çalıştayı düzenlendi. Akademisyenler, öğrenciler ve katılımcı firmalar arasında potansiyel iş birliği ve proje fikirlerinin arttırılmasının hedeflendiği çalıştayda sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi.
Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı çalıştayın, iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al şunları söyledi: ‘’ Sakarya Üniversitesinin kapıları her zaman sektöre ve eğitim faaliyetine açıktır. Eğitim, aynı zamanda sektör tecrübesidir. Şu an burada olan firmalar, sadece şehir ekonomisine değil ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Eğitim sürecini, sadece teorik dersler olarak görmemeliyiz, mutlaka iş yerlerine gidilmeli ve iş sahaları görerek tecrübe kazanmalıyız. Bilindiği üzere araştırma üniversitesi olabilmek adına seferberlik başlattık, tüm çalışmalarımızla bu konuya odaklandık. Buraya zaman ayırıp gelen sektör temsilcilerine üniversitem ve şahsım adına teşekkür ediyorum ‘’.

Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, çalıştaya katılan firmalara teşekkürlerini ileterek, Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek için çaba sarf ettiklerini ve ‘’ Sektör kampüste ‘’ sloganıyla çıkılan bu yolculuğu bir adım daha ileriye taşıyarak ‘’ Kampüs Sektörde ‘’ sloganını ekliyoruz ‘’ diye konuştu.


Firmalar hakkında genel bilgilerin paylaşıldığı ve slayt gösterimlerinin olduğu çalıştaya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar, Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, akademisyenler, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayda, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş, Eska Valve A.Ş, Tırsan Treyler A.Ş, Kromel Makine A.Ş, Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş, Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Mak. San. A.Ş, Optimak Süreç Tasarımı ve Uygulamaları A.Ş, Kadifeteks Mensucat Sanayi A.Ş. olmak üzere sektörün önde gelen firmaları sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalıştay, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :