Co-Work 3 Başlıyor

Co-Work Çalıştayı Nedir?

Sakarya Teknokent, lisans öğrencileri tarafından sunulan sektör odaklı tasarım ve bitirme çalışmaları ile Üniversite-Sanayi İş birliği ve TÜBİTAK Destekli 2209-B (Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı) Programı’na başvuru sayısının arttırılması amacıyla Co-Work çalıştayı düzenlenmektedir.

Çalıştayımız ilk olarak 10 Ekim 2023’te Co-Work-1 adıyla 1500 öğrenci ve 100 akademisyen katılımı ile Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde yapılmıştır. Aşağıdaki linke tıklayarak Sakarya Üniversitesi’nin Çalıştayla ilgili paylaşmış olduğu habere giderek daha fazla fikir edinebilirsiniz.

https://haber.sakarya.edu.tr/co-work-1-calistayi-duzenlendi-h115340.html

Çalıştayımızın ikincisi Co-Work-2 adıyla 28 Şubat 2024 (Şu an için öngörülen tarih) tarihinde 1 gün olmak üzere Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde yapılması planlanmaktadır.

Sizleri, Sakarya TEKNOKENT-Mühendislik Fakültesi-Kimya Bölümü ve Bilişim Fakültesi olarak düzenlediğimiz Co-Work-2 çalıştayına davet etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.

TÜBİTAK 2209-B Nedir?

Ön lisans/Lisans öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için destek sağlayan bir programdır.

Aşağıdaki linke tıklayarak TÜBİTAK 2209-b desteği ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-b-universite-ogrencileri-sanayiye-yonelik-arastirma-projeleri-destegi-programi

• Bu kapsamda 2209-B projesi onaylanan öğrencilerin sigortaları Sakarya Üniversitesi tarafından yapılmaktadır.

Çalıştay Öncesi

• Bu program için firmalardan, en geç 2 Şubat 2024 tarihine kadar Tübitak 2209-B kapsamında lisans seviyesindeki öğrencilerin çalışabileceği Ar-Ge konularının Sakarya Teknokent’e iletilmesi gerekmektedir. (Minimum 10 konu talep edilmektedir)

• Gelen konular Sakarya Teknokent organizasyon komitesi ve firma yetkilileri ile ortak istişare edilerek nihai hale getirilecektir.

• Nihai hale getirilen konular çalıştayın düzenleneceği tarih öncesi sosyal medya üzerinden katılımcılarla paylaşılacaktır.

• Firma, çalıştay gününde belirlenen konuları kongre merkezinde katılımcılara sunacağından dolayı, her bir konu hakkında 1’er sayfalık sunum hazırlayacaktır.

Çalıştay Günü

• Firma davet edildiği tarihte kendilerine tahsis edilen fuaye alanına stant kurar.

• Kurulan bu stantlarda öğrenciler ve akademisyenlerin sorularını cevaplayabilecek 1 IK ve 1 Teknik personel görevlendirir.

• Firma kendisi için belirlenen saatte kongre merkezinde sunumunu yapar. (Sunumda soru cevap bölümü olmayıp bu kısım fuaye alanında kurulan stantlarda yapılacaktır.)

• Ayrıca öğrencilerin sunulmuş olan bu konuları için çalışma taleplerinin alınması, kısa, uzun dönem staj talepleri vb. konular da firma yetkilileri tarafından kurulan stantlarda alınacaktır.

Çalıştay Sonrası

• Akademisyen/öğrenci ve Firmaların anlaşma sağladıkları konuları teknokent ile paylaşması gerekmektedir.

• Anlaşma sağlanan konu ile ilgili görüşmeler Teknokent tarafından organize edilecektir

• Öğrenciler en fazla 4 kişilik grup halinde çalışmayı yürütecektir.

• Proje Danışmanı olarak bir akademisyen ve bir firma yetkilisi belirlenecektir.

• Çalışma konusunun ihtiyaçları çerçevesinde öğrenciler ve akademisyen, firma yetkilisi ile konuşarak mutabık kalınan tarihlerde firmada görüşecektir.

Etkinliğimizin açılışı, 8 Ekim 2024 Salı günü saat 09.00'da Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Paylaş :
Son Eklenenler
Business_logo
Sakarya Teknokent ile ilgili daha fazla bilgi almak için
İletişime Geçin