co-work 2 Başlıyor

co-work SEKTÖR KAMPÜSTE Nedir?

Sakarya TEKNOKENT olarak, lisans son sınıf öğrencileri tarafından sunulan sektör odaklı tasarım ve bitirme çalışmaları ile Üniversite-Sanayi İş birliği ve TÜBİTAK Destekli 2209-B (Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği) Programı’na başvuru sayısının arttırılması amacıyla “co-work SEKTÖR KAMPÜSTE’’ etkinliği düzenlenmektedir. Bu etkinlikte, Sakarya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile katılımcı firmalar arasında potansiyel iş birliği ve proje fikirlerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Endüstri, Elektrik-Elektronik, Makine, Malzeme ve Metalurji, Çevre ve Gıda mühendislik bölümlerinin katılımıyla 10 Ekim 2023'te gerçekleştirilen co-work 1 etkinliği, Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi'nde 1500'den fazla öğrenci ve 100'den fazla akademisyenin katılımıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir. 

Haber metni için tıklayınız.

Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ve Kimya Bölümü ile düzenleyeceğimiz co-work 2 etkinliği, 28 Şubat 2024'te, Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Sizi co-work 2 etkinliğine katılmaya davet etmekten memnuniyet duyuyoruz.

TÜBİTAK 2209-B Nedir?

2209-B (Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği) amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek; ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmaktır.

2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı

co-work 2 Etkinlik Öncesi Süreç

  • co-work 2 sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için etkinliğe katılım sağlayacak olan bölümler ile ilgili Tübitak 2209-B kapsamında lisans seviyesindeki öğrencileri kapsamında belirlediğiniz konuları (minimum 10 maksimum 20 konu başlığı) en geç 2 Şubat 2024 tarihine kadar Sakarya Teknokente iletmenizi talep etmekteyiz. Tarafımıza ulaşan konu başlıkları Sakarya Teknokent ve firma yetkilileri ile ortak istişare edilerek nihai hale getirilecektir.  Firmanın konulardan sorumlu personelleri belirlenip (Sanayi Danışmanı), sürecin devamı için Sakarya Teknokent ile paylaşılacaktır.

co-work 1 konu başlıklarına linkten ulaşabilirsiniz

  • Konu başlıkları etkinlik öncesi Sakarya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileriyle paylaşılacaktır.
  • Etkinlikte, her bir katılımcı firmaya maksimum 20 dk süre verilerek firmanın kendini tanıtması ve etkinliğe katılım sağlayacak bölümler ile ortak çalışma yapılabilecek konuların kısaca tanıtıldığı 1’er sayfalık sunumlar (hazır şablona) yapması beklenmektedir.

co-work 2 Etkinlik Günü

  • co-work 2 etkinliğinde, sunumların sahnede devam ettiği sırada firma yetkililerinin (teknik ve insan kaynaklarından en az birer personel) fuaye alanında onlar için ayrılmış masalarda (broşür, roll-up, bayrak gibi tanıtıcı materyallerinin bulunduğu stant) öğrenci ve akademisyenler ile yüz yüze görüşme (projelere talepler, proje detayları, staj ve iş fırsatları vb.) gerçekleştirmesi planlanmaktadır.

co-work 2 Etkinlik Sonrası Süreç

  • Öğrenciler bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Bir projede proje yürütücüsü ile maksimum 4 kişilik ekip oluşturacaklardır.
  • Proje yürütücüsü olan öğrenci Akademik danışman tercihinde bulunduktan sonra Akademik danışman olan akademisyen proje ekip üyeleri, proje konu başlığı gibi bilgileri Sakarya Teknokente iletecektir.
  • Sakarya Teknokent; proje ekiplerini, Akademik Danışmanlarını ve firmanın Sanayi Danışmanını bir araya getirerek proje görüşmelerini başlatacaktır. 
  • Firma Sanayi Danışmanı, akademik danışman ve proje ekibinin proje yazma süreci devam ederken Sakarya Teknokent süreci takip edecektir.
Paylaş :